Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Skön Valborg!

Tip tap toe - true love in a row Trion bestående av Mac, Koi och Neo

Nyutsprungen grönskande och skön står nu maj för vår dörr och vi hälsar våra läsare en härlig Valborgsmässoafton och välkomnar sköna maj!
Comments

Vårfröjd

Barbet Neo Mahler blir godkänd i viltspår anlagsklass våren 2018

Men också vår fröjd, Neo’s och min. Vi började i mars i bister kyla, snö och snålblåst och slutade i idel solsken. I går gjorde Neo Mahler sitt anlagsprov i viltspår. Tillsammans med fyra springer spaniels, en tax, en vorsteh, en wachtel samt ytterligare en fransos, griffon fauve de Bretagne. Samtliga ekipage blev godkända. Dagens startnummer lottades ut. Jag drog och vi hamnade som nummer 3 i gruppen under Jonas ledning och Ingmars bedömning. Strax innan vår start passerade en hare med fart i motsatt riktning där det dessutom gick ut en löptik för sitt viltspår. Så, ja, vi hade en lite okoncentrerad och tveksam start. Jag blev lite orolig och stående med en hund i tilltrasslad lina... men det bekymrade inte Neo för trasslet rätades ut och därefter gick det som på räls ända fram till ett utmärkt markerat slutmål med rådjursklöv.

Instruktör, domare och tävlande canipage i viltspår fröjdas av både väder och resultat

Ekipagen tågade tillbaks till uppsamlingsplatsen undan för undan. Alla under en munter gång och glada leenden. Under tiden domarna Åke och Ingmar fyllde i dagens och hundarnas protokoll så tände Jonas grillen. Det bjöds på korv, saft och bullar. Lite som en familjefest där alla åldrar fanns representerade bland människor och hundar då flera bjudit hela familjen att tillbringa söndagen i vårsolens sken i det strandnära Friseboda. I vanlig ordning efter våra spårrundor blev det åter samling för gemensam genomgång. I dag lite extra högtidligt då betyg delas ut tillsammans i den konstruktiva kritiken med protokoll som gavs till varje enskilt ekipage. TACK till vårt härliga träningsgäng och inte minst till våra två eminenta träningsledare Jonas och Håkan hos Paulsson & Co men också till domarna Ingmar och Åke. Nu är vi helt klart både stolta och taggade för att ta itu med nästa utmaning som blir viltspår i öppen klass.

Domare Ingmar ska fylla i dagens protokoll över insatserna i dagens viltspår
Jonas sköter grillen för snart vankas grillad korv till viltspårets canipage och sällskap
Viltspår aktiverar och kan göras av många olika raser.Barbet Neo Mahler och instruktör Jonas visar sina bästa sidor.
Viltspårets anlagsklass våren 2018
Fotografering av Paulssons kursdeltagare i anlagsklassens viltspår som samtliga blev godkända.
Comments

Neo Mahler fyller år!

Barbet Neo Mahler firar sin ett årsdag 2018
Barbet Neo Mahler i vinterlandskap 2018

Den lille rackaren blir idag 1år! Det är märkligt hur snabbt tiden rinner iväg och det känns inte alls så länge sedan vi hämtade hem vårt yrväder. Det är inget aprilskämt då både kalender och hund visar på ett synligt och tämligen verkligt förhållande. Vi är alla bara tacksamt glada och önskar Neo Mahler och hans syskon en rackarns härlig och skön födelsedag! Men aprilväder har vi, idag blir det än mer snö till stor glädje för födelsedagsfiraren.

Comments