Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Vatten, det är fullt av vatten...

Barbet Koi stiliserad bild på huvud

Hösten gör sitt intåg med regn och rusk och det faller i massor, en del platser i söder är totalt översvämmade. Så till den milda grad att någon till och med fått överge sin bil för att simma till torra land. Med en tålig och rustik vattenhund så är inte regn och vatten något hinder. Det är bara att plumsa eller simma på. Men efter en blöt utevistelse är gott att komma inomhus för att torka sig torr. I synnerhet för mig, när fötterna är nedkylda av de otäta stövlarnas skvalpande vatten...
Comments

Kursstart

Barbet Koi hoppar över hinder i trädgården

Nu tar vi sats för höstens hundträning. Måndagskvällar viks till lydnadsträning och tisdagskvällar till rallylydnad. Vi har förstås tränat lite på egen hand under juli och augusti så nu ska det bli kul och se hur mycket vi kan prestera med massor av hundar och störning runt i kring. Det är vår stora utmaning. Som jag nämnt förut är Koi Olsson en nyfiken själ och ska hålla koll på det mesta utom mig när vi är på träningsplan. Men trägen vinner och vi jobbar på efter bästa förmåga. Träning är en färskvara och det är genom övning vi får vår färdighet – så med ena fickan full av kycklingköttbullar och den andra med favoritbollen så påbörjar vi med glädje höstens träningsprogram.

Barbet Koi hoppar hinder kompis Mac tittar på
Barbet Koi och kompis Mac i trädgården
Comments

Uppe i det blå

Barbet Koi i närbild på huvud mot himmel

Det är tur att jag har Koi. Han är så klok och omedelbar genom sitt sätt att agera. Ibland önskar jag att människor kunde vara lika raka och uppriktiga som våra hundar. De säger klart och tydligt ifrån när något är fel och lika omedelbart visar de sin uppskattning och glädje för allt det goda här i livet. Förmågan att även vid gråa moln till trots glatt och öppet traska vidare mot nya mål är en utmärkt vägvisare. Så när saker för mig tycks sväva i det blå och utan förankring står Koi jordnära och samlad för att ta sig an det som väntar härnäst. Ett mycket vist och förståndigt utgångsläge som jag ska försöka att bli bättre på framöver.

Det var nog inte ur det blå som det franska ordspråket ”Det bästa hos människan är hunden” myntades. Utan snarare från en människas förståelse och erfarenhet av en klok hunds vänskap, lojalitet och samarbetsvilja i vått som torrt.
Comments