Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Tävlingslydnad

Tackkort för instruktörer på lydnaskursen

Höstens kurser börjar lida mot sitt slut. Igår hade vi vår sjunde och sista träff i kursen tävlingslydnad som har varit en riktig 10-poängare. För oss också, men främst så tilldelas poängen givetvis våra båda, motiverade och kunniga instruktörer, Anna-Kerstin och Thommy.

Det är mycket på gång inom tävlingslydnaden då grenen kommer att få nya regler vid årsskiftet till 2017. Eftersom Koi och jag aldrig tävlat och båda är vad man kan kalla gröngölingar så har vi arbetat med momenten som kommer att ingå i den för lydnaden helt nya startklassen där inga gruppmoment kommer att ingå. Vi har tränat med kursare som har kommit bra mycket längre så vi har ändå fått ta del av och träna på gruppmoment tillsammans med dem. Vilket varit bra både för Koi och mig. För Koi då han behöver lära sig hyfs i grupp och för mig som behöver lugnet i att lita på Koi hans förmåga. Vi har båda fått jobba hårt och det är inte utan jag känner en stolthet över min hund och hans kapacitet. Som alltid har vi saker att putsa på och träning är vad som sägs - öva, öva, öva och öva tills momenten sitter.
Det går upp och det går ner men vi går tillsammans framåt och det känns både roligt och inspirerande. Nu blir det lite sporadiska träffar tills nästa termins kurser tar vid. Vår egna träning fortgår som alltid i oförminskad styrka, även i ett vintermörker som vi nu närmast har framför oss.

Koi hoppar över lydnadshindret på Åhus brukshundklubb
Comments

Min kloka groda

Min kloka trebenta gröna sköna groda

Min visa, men idag ledsamt nog trebenta groda har gett sig ut för att leta efter sitt fjärde men ack så betydelsefulla och viktiga bakben, så han återigen kan ta sina ovanligt långa och vägvinnande steg framåt. Jag hoppas och önskar grodan Klok om ett snart och rådigt återfinnande så att han raskt och åter blir fungerande, glad och hel. Under tiden grodan Klok letar så berättar jag om min och en annan händelserik resa i mitt sökande efter en annan bärande del som också har en väldigt stor betydelse. KoiPeace berättar under rubriken; Att närma sig rasen barbet.
Comments

Många Adjö i frid, farfar!

Barbet Ungaro in memoriam
Comments

Till farfar Ungaro med tack

Barbet Ungaro


I veckan som gick nåddes vi av beskedet att Kois farfar lämnat jordelivet. Ungaro levde sitt liv i Frankrike och har 46 avkommor och som i nästa led har fler avkommor och i nästa.... Ungaro, var en herre som således haft ett stort inflytande i barbetvärlden. Tillsammans med farmor Coccolina så kom Kois far Clyde till världen 2007 i Frankrike för att så slutligen hamna i Sverige och efter Clydes möte med Tova 2012, föddes lite senare samma år våran Koi.
Ungaro levde ett friskt, aktivt och kärleksfullt liv och blev 13 år, 6 månader och 19 dagar gammal. Vi sänder vår varmaste hälsning med tack och delar våra tankar i en svår stund med Ungaros matte och husse. Tack också till Elaine som förmedlar och delar såväl information som våra tankar men också för initiativet att samla bilder på Ungaros ättlingar på ett ställe. Har Du en barbet med Ungaro i stamtavlan och vill delta i en minneshälsning till Ungaro och hans ägare finns instruktioner på Elaines hemsida som du finner i länken ovan.

Ungaro_condoléanses_520
Comments

Välbalanserat på stabil grund

Barbet Koi balanserar på en sten

Svåra utmaningar kan också bemästras – om de tas med sansat lugn och välavvägt balanserat på stadig grund. KoiPeace berättar!
Comments

Min svarta hund

Barbet Koi på öppet fält

Första oktober, svarta hundars dag och en höst i raskt antågande med en vind som tar ordentligt tag om den redan rufsiga pälsen. Idag firar jag mina två svarta med en promenad längs strandängarna. Oavsett pälskulör önskar vi en härlig och färgrik hösthelg!
Comments