Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Inskrivning

Barbet Koi stående på sten mot blå himmel

Äntligen är det dags för lite mer strukturerad träning till skillnad mot den vardagslunk vi drillat under vinterhalvåret. Idag var det var inskrivning på Åhus Brukshundsklubb inför vårterminen. Koi och jag ska gå lydnad på måndagskvällar och fortsättningskurs i rallylydnad på tisdagskvällar. Så nog kommer det att bli en del av träning och vi hoppas på många roliga och lärorika hund- och hundförarmöten. Vi längtar redan till måndag kväll och starten på vår lydnadskurs. Koi njöt av vårsolen idag och såg till att skaffa sig en bra utkiksplats under inskrivningsträffen på klubben.

Barbet Koi stående och snusande på stor sten
Comments

Malmö Internationella

Barbet Koi på väg till hundutställning i Malmö

Igår deltog vi i Sydskånska Kennelklubbens internationella utställning. Vackert vårväder bjöd Malmö på när vi stegade ur bilen och Koi var mäkta intresserad av alla hundar som kom i vår väg när vi stegade mot entrén. Nästan så det var synd att gå inomhus när vårsolen strålar så vackert. I vanlig ordning är det mycket av väntan i att det ska bli dags att äntra ringen. Men i väntan så tittar vi på hundar och språkar med hundentusiaster. Koi hade flera nyfikna som ville veta mer och inte minst att få lov att burra händerna i hans päls. Särskilt trevligt hade vi tillsammans med en utställningsvan barbetspekulant som supportade oss med positiv hjälp under gårdagens utställning.

Hundutställning är mycket väntan också för Barbet Koi

Endast två barbeter var anmälda – Koi och Timja (Majtippans Spicy Thyme) som jag tyvärr inte fick med på bild. Ytterligare en barbette var på besök till Kois stora förtjusning. Det var söta och sociala barbette Alma från Danmark som fick mycken och nära uppvaktning av vår väntande herre. Egentligen är nog utställningars riktiga höjdpunkt just de olika mötena med människor och hundar. Ett forum för att samspråka med andra barbetägare, barbetentusiaster och hundentusiaster. Något annat som är väldigt tydligt i alla dessa olika hundmöten på utställningar är att upptäcka hur Koi intresserar sig för och slänger ett extra gott öga även till sina kusiner som den spanska och portugisiska vattenhunden. Som om de på något sätt känner en slags samhörighet och därför uppmärksammar varandra på ett tydligare sätt.
Nedan två foton på ett riktig mjukt charmtroll och tillika kullsyster till Timja - Fröken Alma (Majtippans Spicy Ginger).

Barbet Alma på hundutställning i Malmö
Barbet Koi och barbet Alma i möte på hundutställning i Malmö


Utställningsresultatet på vår väntan blev till vår stolthet och glädje ett BIR med CERT och CACIB. Med andra ord gjorde det inte så mycket att vi missade vårsolen utomhus när Koi strålade med samma intensitet inomhus. Vi grattar Timja till BIM, CERT och CACIB.

Barbet Koi pekar på dagens skörd i rosetter från hundutställning i Malmö 2014

Glad och nöjd över att äntligen vara hemma stoltserar och pekar Koi Olsson på dagens bedrift.
Comments

Jubel för systrar och bröder!

Barbet Koi fyller 2 år

Tänk! Ibland rör tiden sig sanslöst fort. Det har passerat många dagar sen Clydekullen gjorde sin entré dessa två datum för två år sedan. Då de är födda sent på dagen lyckades Clydekullen med konststycket att kunna fira stort under dagarna TVÅ. Kois systrar är födda den 20 mars och Kois bröder är födda den 21 mars. Koi är precis mittemellan men hamnade på samma datum som systrarna sina. Vi hälsar ett sjungande GRATTIS till alla syskon, CORA, CORRIE, BELLA, BUSTER och HIGGINS! Hoppas Ni alla får en underbar födelsedag tillsammans med era familjer. Vi har under båda dagarna förstås våra tacksamma tankar hos mor TOVA och far CLYDE och hoppas även Ni får en lika härlig dag tillsammans med era familjer.

Jag hade så gärna samlat systrar och bröder, mor och far för ett familjeporträtt men då de är spridda geografiskt är det svårare gjort än sagt. Hoppas däremot få tillfälle att kunna presentera syskonen bildmässigt på en collagebild en annan dag i våra liv. Vi längtar så att få se hur den två-åriga Clydekullen ser ut.
Comments

Luft under vingarna

Barbet Koi flänger runt med gummiand i mun

Jodå, den något decimerade julklappen hänger med, utan stjärt och flygförmåga. Men med hjälp av Kois framfart och stadiga grepp så får gummianden vara med om mycket. Nästan så de tillsammans skapar kraft och energi för att åter få luft under vingarna och gemensamt lyfter de över marknivå.

Barbet Koi och hans söndertuggade gummiand
Barbet Koi på språng med sin gummiand
Comments

Det spritter i naturen

En klunga av lila krokus hälsar solen

Vilken vårvärme...15 grader och vårsolen strålar ikapp med muntra hundar. Naturen börjar åter vakna till liv och det spritter av aktivitet både i rabatter och hundar. Utevistelsena blir allt längre och arbetsintensiva... Det frestar på, så nog krävs stunder av återhämtning när grabbarna bus härjat vilt.

Barbet Koi och kompisen Mac busar
Barbet Koi och kompisen Mac kivar lekfullt
Växer det mossa på Mac Olsson?
Barbet Koi ligger och längtar i väntan på promenad
Comments

Massor av Koi

Balinesisk naturtrogen målning av ett stim Koifiskar

I ett hotellrum, någonstans på Bali, hänger denna oljemålning av en onämnd skicklig konstnär med motiv av Koifiskar. En målning som tvärs över jordklotet skänkte en tanke på och till Barbet Koi. Dessa färgstarka och vackra fiskar är mycket uppskattade, inte bara i Asien, utan har idag också letat sig ända till våra svenska trädgårdsdammar. Koifiskar är också populära motiv i konstverk och tatueringar då de är fiskar som har ett stort symbolvärde i den asiatiska kulturen. Men framför allt är det fisken som inspirerade och gav namn åt vår svarta men likväl färgstarka, älskade och högt uppskattade vattenhund. Tavlan ovan är för övrigt till salu om någon hugad skulle ha vägarna förbi. Hunden nedan är det inte!

Barbet Koi simmar med sin gula boll i mun
Barbet Koi har badat
Barbet Koi i
Comments