Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Om den toviga Barbetvärlden

Vive Le Barbet i gråskala och Frankrikes flaggfärger

Jag borde vid det här laget ha vant mig vid att märkliga ting sker. Ändå blir jag fortfarande mycket förvånad och mycket ledsen när jag hör om orättvisa beslut som tas inom den organiserade hundvärlden. Beslut som i obetänksamhet sårar och söndrar, såväl hundar som människor. Om detta handlar den nya artikel som finns att läsa under KoiPeace och som berör det franska tillvägagångssättet i hur de värnar den ”egna” rasen barbet. Med ett handhavande som också sker på andra sätt på fler ställen än enbart Frankrike. Är det är inte dags att plocka av skygglapparna och ersätta dem med glasögon till hjälp för en bättre och större klarsynthet i både fakta och tolerans?
Comments

Sällan bollfritt...

Koi och hans boll

Nej, bollfritt har vi det aldrig här. Men vi har bollfri tid. Och självaste mäster Koi klarade av att lägga bollen åt sidan och hålla fokus på matte...det tar sig sa brandmannen...och jag är nöjd. Mac ser tillfället men kan också låta bli. Detta är träning i självkontroll på hög nivå och väl presterat av mina bägge krulliga sötnosar.

Kompisen Mac tittar fram
Comments

Kursavslutning

Barbet Koi med hakan i vädret

Igår var sista kurstillfället för höstens rallylydnad med Gitte. Det var regnigt, blåsigt och kallt, så Sussie lånade till allas tacksamhet ut sitt ridhus som snabbt möblerades om till en rallylydnadsbana i avancerad klass. Gitte lade ribban högt vad gäller högerhandling och det var ingen lätt uppgift att ta sig igenom gårdagens bana. Koi hade inte någon större lust att göra matte till lags...och lade sitt största engagemang i leksaken som lockade i åttans frestelser. I rättvisans namn skötte han sig utomordentligt genom några av momenten, när matte lyckades med bedriften att besegra hans iver och nyfikenhet. Nosen hans stod högt i vädret i en för honom helt ny miljö med massor av nya spännande dofter. Så sammantaget och i ljuset av hans exemplariska uppförande bland stallets islandshästar och ridhusets alla hundar så är vi i stort riktigt nöjda med framstegen som gjorts under hösten. Ljuset igår var väl inte det mest ultimata för kameran men humöret var i topp på samtliga ekipage. Deltagare som nu tålmodigt får invänta våren 2016 och med den nya rallyutmaningar under Gittes regi.

Rallylydnad för hund i ridhus för hästar
Tränar rallylydnad
Sussie och Harry tränar rallylydnad
Comments

Målvakt

Barbet Koi, bolltjuv eller bollväktare?

Det lilla fåret till vänster tillhör Mac och den röda bollen till höger är Kois. Som vanligt har bollmäster lagt beslag på båda. Mac han sitter mitt emot och gnäller. När jag frågar Koi om orsaken så har han inte tid för svar för han är djupt försjunken i andra mer viktiga tankar. Bollarna har säkert bara råkat hamna sååå lägligt jämte honom. Jag fördelar lika med vissheten om att bollmäster snart gör en ny omfördelning till favör för den egna spelhalvan. Koi gömmer dem i mun men också under en haka med ett omfångsrikt skägg.

Kompisen Mac vill att Koi lämnar Macs boll tillbaks
Comments