Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Ett nytt år i fokus

Så öppnar vi locket till vår ständigt växande skattkista och lägger varsamt årets vunna erfarenheter, vetskaper och minnen tillsammans med redan befintliga och skapar utrymme för att blanda med det nya som väntar. Gott slut på det gamla och Väl Mött till det nya!

Barbet Koi i nyårshälsning 2015
Comments

Vi rundar av 2014

Barbet Koi på strand med gul boll i mun

Så var snart ännu ett år till ända och det är dags att runda av 2014. Ett år med dalar och toppar...som de brukar vara. Vi har stött på en del tråkigheter men också njutit av utsikten från dalgångarnas toppar. Mac blev av med sin knuta på ryggen och Koi och jag har lagt ytterligare några kurser till utbildningslistan. Vi minns också den härliga, långa och varma sommaren 2014 bjöd oss på, med mycket bad och härliga strandpromenader. I utställningsväg minns vi mest den i juli. I en fantastisk, solbelyst och prunkande brunnspark i Ronneby. Men också den i Eslöv då Koi erhöll sitt championat. Det roligaste med utställningarna utöver kvalitetsbedömningen är ändå möjligheten att träffa andra barbetägare och barbetintresserade och av det har vi också fått goda och tacksamma minnen. Vi har haft en lååång höst med mer träning. Vintern har inte riktigt infunnit sig i Skåne men den väntar väl också in det nya året, kan tänkas.

Kompis Mac i sin svart vit randiga tröja
Barbet Mac Kompis Mac på strandpromenad
Barbet Koi på hundutställning i Ronneby Brunnspark
Barbet Koi och kompis Mac inväntar fritt strandspring
Barbet Koi och kompis Mac i bil
Barbet Koi med nosen i vädret
Barbet Koi håller koll på förbipasserande hundar
Comments

GODER JUL!

Barbet Koi med tomteluva i snöig Julhälsning 2014

Nu lackar det mot doppardan och grabbarna och jag önskar Er alla en fröjdefull och God Jul!

Kompisen Mac är motiv på julkort
Comments

En vän betyder mycket!

Barbet Koi en nära och lojal vän

Koi, Din närhet och uttrycksfulla och varma blick är allt jag behöver för att samla mod, kraft, styrka och inte minst uthållighet till vår hjälp i darrande motgång.
Comments

AktivistLogotyp DogPeaceNär hundvärldens gängse organisationer enbart lyssnar för att svara och försvara istället för att förstå och förbättra känns arbete för och hopp om förändring som en omöjlig uppgift och önskan. Hundvärlden skulle behöva ett DOGPEACE som i likhet med aktiviströrelsen GREENPEACE kan göra sig synlig och hörd i mediabruset. En rörelse som med tydlighet kan uppmärksamma aktuella frågor och händelser. En rörelse som bevakar nyheter och som nogsamt följer hundvärldens trender och utveckling. En rörelse som inte räds att ifrågasätta. Som vågar skapa debatt och belysa problem med syfte att upplysa och lära för att medvetandegöra. Det är först när vi blir varse om vår situation som vi kan agera. Det behövs en rörelse som inte räds att sätta ner foten när det behövs och krävs. En kanal som vid problem och svårigheter kan se och finna möjligheter till vägar att förändra. DogPeace var är Du?

Själv tänker jag aktivera en ny rubrik på Kois sida för att ta upp ämnen aktuella för oss och vår vardag i hundvärlden och inte minst Barbetvärlden. Snart kommer en ny titel i sidhuvudet för avdelningen med synpunkter och åsikter.
Comments

Grattis Coccolina!

Barbet Coccolina Elaine Fichter

Koi och jag en sänder tanke och hälsning till farmor Ermengarda Coccolina i Frankrike där hon idag jubilerar med sina innehållsrika 10 år. Coccolina är född i Italien och är en produktiv mor till 39, varav Kois far Clyde ingår, farmor/mormor till 200 och gammelfarmor/-mormor till 186 samt gammelgammelfarmor/-mormor till 63 och som med all säkerhet kommer att bli fler. Ättlingar som nu är spridda i Europa och Canada. En barbetdam av klassisk typ och som bidragit till att flera av barbetens ursprungliga karaktärs- och särdrag åter sett dagens ljus och fått en push framåt. Under sina 10 år har Coccolina synliggjort barbetens rastypiska utseende såväl inom som utom Frankrike med hjälp av en engagerad, upplysande och idag med största säkerhet stort firande och stolt matte. Mer om jubilarens liv står på engelska att läsa här. Grattis Farmor!

Barbet Koi skickar grattis till Coccolina
Comments