Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Med blodad tand för viltspår!

Rådjursklöv, snöre och en droppflaska blod. Redo för att lägga morgondagens viltspår.

Fredagskvällar går Jonas och Håkan och lägger flera blodade viltspår, helt osnitslade med bara startrutan om 25 x 25 meter markerad. Lördag förmiddag samlas ett muntert hundgäng för att ta sig från startruta till slutmål som är den i hela spåret marksläpade rådjursskanken. Jodå, helt riktigt vi har tagit upp vår viltspårsträning. Sedan våren 2015 då Koi klarade sitt anlagsprov har vi inom detta område legat lite i vila, eftersom vi förra året lade all tid på land- och vattenapportering. I år tänkte vi köra båda samsat parallellt. Viltspår i samordnad träningsgrupp hos Paulsson & Co och apportering lite grand på egen hand men med kunskaper vi fick i fjol från samma Paulssonska kompani.

Spårsele och 12 meters långlina


Lördag förmiddag och det är vårens absolut hetaste dag, med höga +27 grader. Vattenflaskan ligger i västens bakficka och det är dags för vårt andra träningsspår i öppenklass. Lite svårt i början därför att nu är det också skott under spåret och vad Koi anser om ljudet när ett gevär avfyras har jag tidigare berättat. Det är inte uppskattat men det har blivit betydligt mycket bättre med övning. När han väl koncentrerar sig på spåret och inte går och inväntar en ny smäll så spårar nosen hans alldeles utmärkt. Så skanken hittades också idag! Bra jobbat grabben i denna kvava sommarvärme. Nu får Koi ta igen sig i den svalkande skuggan på gräsmattan efter sitt väl uträttade arbete. Nu orkar varken han eller jag mer förrän solen dalar och det är dags för en skön kvällspromenad i skogens och naturens allra vackraste vårprakt.

Efter dagens viltspår gör barbet Koi rätt i att pusta ut i gröngräset
Comments

Fokuserat


Härliga majdagar har vi. Solen skiner och vårvärmen sprider sig. Herr Koi har inte legat på latsidan utan tvärtom har han haft fullt fokus på lydnadsträningen vi ägnat åt oss under vårterminen. Det är inte utan jag är stolt över hans goda insatser. Några träffar har vi kvar att se fram emot innan vi tar sommar.

En skäggig Barbet Koi skådar uppåt
Comments