Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Alla de 10 som 10-års jubilerar!

Barbet Clyde aka Cooper firar sina glada 10 år
Cooper aka Clyde

Idag är det 10 år sedan Kois far Clyde (Cooper de la serve de la chapelle d’Alexandre) föddes. Clyde hälsar att han mår utmärkt då han idag firar sin 10-årsdag. Clyde har också sin syster Colleen i Sverige, fast mycket längre norröver. C-kullen, i vilken Clyde och Colleen ingår, föddes i Frankrike den 26 juni 2007 och består av hela 10 valpar. Ytterligare en syster finns i Norden, det är Chesara som bor i Finland. De övriga har stannat kvar i Frankrike. Denna C-kull har numera vuxit sig större genom sina barn och barnbarn som spritts vida kring i världen. Idag hälsar vi ett stort GRATTIS till allesammans i C-kullen och önskar Er en härlig 10-årsdag!

Med tack till fotograferna som lånat oss alla fina bilder på dagens jubilarer.

Syster Barbet Colleen stämmer in i 10-årsfirandet
Colleen


Happy 10 years to C-litter de la serve de la chapelle d'Alexandre
Hela den jubilerande C-kullen med mor Coccolina och far Ungaro.
Comments

Härliga Midsommar!

Midsommarhälsning från Barbet Koi och hans kompis Mac Olsson
Comments

Klippdags

Jag tar fram sax, kam och klippbord och vips är båda hundarna borta. Koi har gömt sig bakom plymspirean och Mac har krupit längst in bland syrenbuskarna. Jag tänkte börja med Mac så det är bara att ge sig in i buskaget och hämta honom. Han lär inte komma självmant nu när han insett vad som väntar. Nej, det där med mattes långdragna klippningar är inget som trakterar mina båda herrar. Ändå försöker jag med glad stämma göra tiden så angenäm jag bara kan och avslutar alltid en slutförd klippning med något gott att äta och något kul att göra tillsammans när klippningen är överstökad. Det långdragna förstnämnda uppskattas ändå inte nu när det sistnämnda inte ens kommer i närhet av den tid som det förstnämnda tar att utföra.

Maestro Mac sittande på klippbordet

Någon sa att hundar inte kan resonera och kalkylera så som oss människor. Mina kan! Genom ett snabbt ögonkast så analyserar de matte och hennes attiraljer och vet precis om det är värt att stanna eller snabbt fly för att slippa fäkta. Nåja, nu är i allafall Mac nyklippt och glatt tillfreds. Dags att leta upp och hämta nästa… Mitt klippbord som egentligen är ett planteringsbord är på tok för litet och rangligt för att bära Barbet Koi. Han får borstas och i morgon klippas med alla fyra tassarna på marken!

Barbet Koi inväntar sin tur för behövlig klippning.
Comments

Verklighet eller vision?


Vieux Barbet illustrerad av P Mahler.

Vi kan beskriva hur vi vill att verkligheten ska se ut, en vision om hur vi önskar att vår tillvaro ska formas och bli. En vision är en syn som berättar något om det vi önskar att uppnå men det är inte den reellt existerande verkligheten. Vi kan vara extremt kunniga inom enskilda detaljer men om vi inte kan placera dessa noggrant undersökta detaljer i sitt rätta sammanhang får kunskapen om detaljerna mindre betydelse och blir ibland till och med helt värdelösa. Därför är det viktigt att kunna belysa fakta i sitt rätta sammanhang och lika viktigt är det att kunna skilja mellan det vi önskar och det vi med all säkerhet vet.
KoiPeace funderar mer kring det som sällan sägs men som kan vara värdefullt att veta.
Comments