Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Vilsam helg!

Barbet Koi med bedjande blick i stiliserad närbild

Jag tror Koi hoppas på både bad och vila efter spårarbete under helgen. En helg som vi önskar blir lite soligare och framförallt varmare än vad det hittills varit. Glad Pingst!
Comments

Historia ur olika synvinklar

Febus och Leendert Bosman dokumenterar hundar

Historiska värden under bearbetning. LEENDERT BOSMAN har tittat närmare på historiska källor till vägledning för dem som har ett intresse i Barbetens historia. Läs mer under KoiPeace.
Comments

Ska vi ut?

Barbet Koi med bedjande blick

Ibland blir dagarna inte alltid som planerat. Saker kommer mellan och omprioriteringar måste göras i människornas vardag. I hundarnas vardag är det inte lika inrutat och planlagt. Koi och Mac kunde inte bry sig mindre. Det viktiga är att vi kommer ut på våra rundor med allsköns aktiviteter eller bara strosar runt och snusar dofter och lika viktigt är det att få lov att njuta av att bara vara i närhet av varandra. ”Det ska vara gott och leva annars kan det kvitta” i toner till göteborgska ljuder i mina öron och hundarna tycks inte alls protestera. Gläjde är viktigt – i såväl planerat som spontant.

Kompisen Mac njuter och rullar sig på gräsmattan
Comments

Rashundens dag

I Love Purebred Dogs

Vi tillägnar dagar för än det ena och än det andra. Dagar för att marknadsföra, skapa köpintresse som leder till ökad konsumtion. Dagar för att uppmärksamma, hylla och fira och ibland också med ett syfte att upplysa och skapa medvetenhet. Några av alla dessa dagar har fångat mitt intresse mer än andra. I dag är en sådan dag. National Purebred Dog Day firas 1 maj med mycken entusiasm och glädje. Dagen som i år erkänts av och i staten Colorado, USA men också av American Kennel Club (AKC). En hyllning med ett budskap som också spritt sig vida kring bland rashundsägare inte bara i USA men också långt utanför.

Dagen vill lyfta kunskap om rashundens fördelar men också värna om dess historia och kulturarv. (Dagen är inte verklighetsfrämmande då den ser alla hundar så även Mac som en härlig individ av blandras som också har en egen dag av en annan grundare.) Dagens huvudsyfte är att värna rashunden och visa på det stora värdet av känna till en hunds bakgrundshistoria. Vilket gynnar ett hälsoperspektiv men som också ger en större förutsägbarhet i såväl hundens olika egenskaper som karaktärer. Viktiga områden som underlättar valet då vi söker en trogen följeslagare och vän. Ett utmärkt initiativ som jag också delar då det är ett område som berör mitt hjärta. Ett syfte som är angeläget för alla med ett intresse för rashunden och vi är ju en tämligen stor grupp såväl nationellt som internationellt.

Grundaren av National Purebred Dog Day (NPDD) - Susi Szeremy bjuder in alla som vill fira och ära på hyllningsdagens officiella sida här. Läs uppfödaren Susis egen berättelse om NPDD här.
Barbet Koi är motiv på affischen Always accompanied by a French Barbet

Barbet Koi – Dagen är Din!

Comments