Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Vi letar svalka...

Barbet Koi på väg ut i det stora blå havet

29 graders värme och vi letar svalka varthän den står att finna. Nu är kvällsdoppen också heta både i antalet besökare och i vattentemperatur som under gårdagen toppnoterade hela 25,5 grader. Men det känns ändå uppfriskande och skönt med ett varmt sommardopp.

Kompisen Mac tar ett dopp i havet
Kompisen Mac doppar huvudet i vattnet
Barbet Koi i vattenfylld päls efter skönt utebad
Comments

Idag är en annan dag

Barbet Koi i helbild med skog i bakgrund 2014

KOI är nummer fyra i en syskonskara om sex. I mars, när Koi och syskon fyllde två år, så hoppades jag att en annan dag kunna presentera Clydekullen i sin vuxna kostym – den dagen är idag. Så här kommer systrar och bröder på löpande band i vuxen tappning. Stort Tack till syskon, hussar och mattar för delade och fina bilder på syskonen.

Barbet Cora i helbild 2014

Först ut bland alla underverken... den förstfödda fröken CORA.


Barbet Corri i närbild 2014

Nummer två är norska fröken CORRIE.


Barbet Bella sittande på norska fjället

Som nummer tre ståtar norska fröken BELLA.


Barbet Buster liggande med sin gula kastboll

Syskon nummer fem är broder BUSTER.


Barbet Higgins i helbild på äng 2014

Sisten ut... och broder nummer sex är HIGGINS.


Nedan i samlad trupp – två år gamla 2014.
Ett Tack och Hjärtligt Hej till alla syskonen i Clydekullen.

Collage på hela Clydekullen från Åbyfjordens kennel 2014

Comments

Överhettat

Barbet Koi hässjar med lång tunga i sommarvärmen

Pust, stånk och stön... Det är onekligen varma sommardagar. Vi tar det fortsatt lugnt och dricker mycket vatten och håller oss i skuggan. När kvällen nalkas och med den lite behagligare och rörelsevänlig temperatur beger vi oss av på promenad. Det märks att rörelsebehovet snabbt blir mättat i värmen. Mac pustar ut i sin svala och egenhändigt grävda jordgrop.

Mac ligger i sin grävda grop för lite svalka i sommarvärmen
Barbet Koi pustar i sommarvärmen
Comments

Lata dagar

Barbet Koi i närbild drickandes ur vattenskålen

Efter regn kommer sol. Veckan inleddes med mycket regn och ser ut att avslutas i mycken sol. Det är varmt och det är inte många knop på bollfantasterna och inte för mig heller för den delen. Men det är högsommar och det är lata dagar och ska så vara med gott samvete. Kameraobjektivet riktar sig istället mot Insektslivet och i synnerhet fjärilarna i trädgården. De visar på en större arbetsvilja och är flitiga i värmen.

Påfågelfjäril med utfällda vingar
Amiralfjäril på blommande solhatt
Comments

Nöjda badpojkar!

Barbet Koi i helbild vid stenig strand som möter hav

Vi passar på när det är varmt och badväder. Vem vet hur länge det varar? Informationscentralen för egentliga Östersjön meddelar att algblomningen tenderar att komma i gång allt tidigare för varje år. På deras hemsida går det att få aktuell information om algblomningens spridning längs Östersjökusten. SMHI har en informationssida om aktuellt algblomningsläge i Sverige. Värmebölja påskyndar algblomningen och det finns risk för att algbälten drar in mot land. Kör algblomningen igång så är det badförbud som gäller för grabbarna Grus. Så vi tar tillfället i akt medan vattnet är badvänligt och fritt från allt för höga halter av algernas giftiga cyanobakterier.

Närbild på kompis Mac i havet med munnen full av gul boll
Barbet Koi springade i havet med gul boll i mun
Comments

Mitt Blekinge

Barbet Koi på hundutställning i Ronneby Brunnspark domare är Kenneth Edh

I går besökte vi min hembygd sen födelse och gick på vad jag tycker är den finaste utställningsplats jag någonsin besökt. En rikt blomstrande vacker Brunnspark ståtar Ronneby stad med och Blekinge Kennelklubb arrangerar en välplanerad och serviceinriktad internationell hundutställning i en sagolikt vacker omgivning. Som vanligt börjar dagen med stor nervositet och vi är tyvärr enda Barbet att representera rasen. Efter noggrann inspektion sa domare Kenneth Edh att jag har en mycket vacker sådan. Så all nervositet blir snart till stolthet och glädje när Koi får BIR, Certifikat och CACIB. Nu kan vi fullt ut njuta av Brunnsparkens alla skönheter och Kois favorit var ju förstås alla dammar med mängder av änder. Jag fick hålla hårt i kopplet så att inte den vackra gjorde en djupdykning för att närmare kunna studera det rika sjöfågellivet i blekingska Brunnsparken.

Barbet Koi visar upp sig på hundutställning i Ronneby 2014
Barbet Koi på hundutställning i Ronneby 2014 i väntan på ringspringBarbet Koi i Ronnebys vackra brunnspark
Ronneby har en betagande vacker brunnspark med damm med änder på sten
Ronneby Brunnspark 2014
Barbet Koi studerar fokuserat änderna i Ronneby Brunnspark 2014
Comments